katonai felsőbbrendűség

2019.11.29. 06:52

Észak-Korea szuper nagy rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt

A rakétateszt emlékeztető lehet az Egyesült Államoknak a határidőre, amelyet Phenjan megszabott Washingtonnak a nukleáris tárgyalások felgyorsítása érdekében.

„A sorozatos tesztindítás a szuper nagy rakéta-sorozatlövő rendszer hadrafoghatóságát, katonai-tecnikai felsőbbrendűségét és megbízhatóságát volt hivatott bizonyítani” – jelentette a KCNA.

„A legfőbb vezető nagyon elégedett volt a próbaindítás eredményeivel” – fűzte hozzá a phenjani hírügynökség.

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított csütörtökön a Japán-tenger felé – közölte a dél-koreai hadsereg, amely szerint feltehetőleg a kommunista állam arzenáljának új rakéta-sorozatlövő rendszerét tesztelték, miután korábban három próbaindítást már tettek.

A Reuters hírügynökség egyben megjegyezte, hogy a rakétateszt egyfajta emlékeztető lehet az Egyesült Államoknak az amerikai hálaadási ünnep alkalmából, hogy közeledik az év végi határidő, amelyet Phenjan megszabott Washingtonnak a nukleáris tárgyalások felgyorsítása érdekében.

Észak-Korea több rugalmasságot vár az Egyesült Államoktól, hogy közeledhessenek egymáshoz az álláspontok, miután holtpontra jutottak a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában