nagy fogás

2021.02.03. 15:14

Europol: amerikai bankokat megkárosító bűnözői csoportot számoltak fel, 105 embert előállítottak

A csoport 50 amerikai bankot károsított meg mintegy 12 millió euróval

Amerikai bankokat mintegy 12 millió euróval (közel 4,3 milliárd forint) megkárosító, csalással és pénzmosással foglalkozó, spanyolországi bázisú bűnözői csoport 105 tagját állították elő több európai országban – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) szerdán.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a főként görög állampolgárokból álló csoport Spanyolország mellett Ausztriában, Dániában és Nagy-Britanniában tartózkodó tagjai az Egyesült Államokban alapított fiktív cégeik bankszámláinak felhasználásával mosott tisztára nagy mennyiségű eurót, illetve tüntetett el más európai számlákra utalva a hitelkártyákon rendelkezésre álló összegeket.

A csoport 50 amerikai bankot károsított meg mintegy 12 millió euróval – közölték.

Az összehangolt művelet során az illetékes hatóságok 105 embert állítottak elő és 19 európai elfogatóparancsot adta ki. Mintegy 406 ezer euró készpénzt és 14 luxusautót lefoglaltak, továbbá a bűnözői csoport 87 amerikai bankban nyitott számláján talált mintegy 1,3 millió eurónak megfelelő összeget zárolták – tájékoztatott az Europol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában