Ország-világ

2021.11.19. 11:35

Fidesz: Márki-Zay kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól

A Fidesz szerint a baloldal veszélybe sodorja a 2010 óta elért gazdasági eredményeket, Márki-Zay Péter ugyanis „újra a balliberális gazdaságpolitikát hozná vissza, és még a minimálbért is feleslegesnek tartja, amivel kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól” – mondta a kormánypárt szóvivője pénteki videonyilatkozatában.

Zsigó Róbert emlékeztetett, januártól újabb 20 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Kiemelte, a minimálbért akkor lehet emelni, ha nő a gazdaság és a vállalkozásokat nem terhelik magas adókkal. Ez csak 2010 óta van így, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal gazdaságpolitikájával azonban minimálbért se lehetne emelni – húzta alá a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta,

a baloldal ugyanazt a rossz, elhibázott gazdaságpolitikát erőlteti, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, agyonadóztatták a vállalkozásokat és alacsonyan tartották a béreket.

Elmondta, a baloldalnak két kormányzati ciklus alatt 50 ezer forintról mindössze 73 500 forintra sikerült emelnie a minimálbért, a vállalkozásokat pedig nem segítették, hanem adóemelésekkel sújtották.

„Ennek ellenére a baloldal 2010 óta folyamatosan támadja a Fidesz nemzeti gazdaságpolitikáját, pedig az egyértelmű eredményeket hozott: növekedési pályára állt a magyar gazdaság, csökkennek az adók, nő a foglalkoztatás és nőnek a bérek is” – jelentette ki Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában