Itt a bizonyíték

2019.09.27. 12:25

Gyűlölködő levélben lázították az uniós politikusokat Trócsányi ellen

Négyoldalas Trócsányi-ellenes levelet küldött kedden a Demokratikus Koalíció az uniós képviselőknek, amelyben azt követelték a politikusoktól, hogy akadályozzák meg a korábbi igazságügyi miniszter biztosi kinevezését.

Forrás: PestiSrácok.hu

Fotó: Horváth Péter Gyula

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI) a korábbi igazságügyi miniszter esetében azok után állapította meg az összeférhetetlenséget, miután kézhez kapták a DK EP-képviselőinek négyoldalas Trócsányi-sározó, gyűlölködő, és lázító levelét, amelyben Dobrev Kláráék Trócsányi leszavazását követelték a baloldali, liberális és zöld EP-képviselőktől – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A lap úgy tudja,

a DK két nappal a szakbizottsági ülés előtt, kedden küldte szét az EP-képviselők között a Trócsányi-ellenes, Magyarországot is vastagon áztató négyoldalas angol nyelvű levelét, amelyben ugyanazok a vádpontok olvashatók, mint amelyeket a bizottság Trócsányi László, a magyar kormány és hazánk fejére olvasott.

A PestiSrácok a DK feljelentő agitációs iratát is megszerezte, amely újabb

tökéletes látlelet arról, hogyan áskálódik hazánk ellen az ellenzék, és a magyar balliberális EP-képviselők hogyan árulják a hazát Brüsszelben.

A vádaskodó DK-s levélnek már az első bekezdésében az olvasható, hogy “az Európai Parlament nem fogadhatja el Trócsányi Lászlót biztosnak, mert 2014 és 2019 között miniszterként felelős a jogállamiság magyar megsértésében, bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosi tisztsége pedig azzal járna, hogy a régióban lehetetlen politikai helyzetbe kerülne az Európai Unió”.

A levélben olyan nyilvánvaló hazugságokkal is teletömik az uniós képviselők fejét, mint hogy Orbán Viktor és Trócsányi László orosz biztonsági érdekeket szolgál, Vlagyimir Putyin orosz elnököt szolgálják, a világ autokratikus vezetőihez kötődnek, ráadásul “exportálják az illiberalizmust a Nyugat-Balkánra”. Ezek után a DK azt az ütőkártyát is előhúzza, amelyre ugranak a bevándorláspárti uniós politikusok.

„A menedékkérőket Magyarországon jogellenesen elszigetelik a magyar-szerb határon, Magyarországon elfogadták a hírhedt STOP Soros törvényt, amely megakadályozta a civil szervezeteknek a menekülteknek nyújtott bármilyen humanitárius és jogi segítséget. (…) Miközben Orbán Viktor barátja, a macedón Nikola Gruevski luxusban utazik Magyarországon, addig a háborúból menekülő embereket szögesdrótok mögött, orvosi ellátás nélkül tartják Magyarországon”.

A DK-s írásban természetesen a Magyar Tudományos Akadémia ügye is megjelenik Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, úgy, mint aki “lerombolta az akadémiai szabadságot”.

“Trócsányi László miniszterségének időszakát az unió és Magyarország közötti súlyos konfliktusok jellemzik, hivatali ideje alatt Orbán Viktor politikáját szolgálta és végrehajtotta a jogállamiság, az igazságszolgáltatás és a civil társadalom elleni támadásait. (…) Egész egyszerűen nevetsége lenne, ha Orbán Viktor illiberális rendszerének főépítészére bíznák a bizottsági portfóliót” – uszít a DK.

Hogy Dobrev Kláráék levele mennyire ért célt, az bizonyítja, hogy a jogi bizottság csütörtöki ülésén a képviselők ugyanazt az érvet hozták fel Trócsányi László ellen, mint amire a DK-s iromány is felhívta a figyelmüket, nevezetesen, hogy Trócsányi kinevezése etikai szempontból is problematikus, mert a korábbi miniszter ügyvédi irodája, a Nagy & Trócsányi “állami szerződések kedvezményezettje”.

Az Európai Parlament jogi szakbizottságának (JURI) nem tetszett, hogy az ügyvédi iroda 2018. szeptember 25-én keretszerződést kötött Magyarország képviseletére abban a perben, amelyet Ausztria indított az Európai Bizottsággal szemben az Európai Bíróságon a paksi bővítéshez nyújtott magyar állami támogatás jogszerűségét, és az ahhoz adott uniós jóváhagyását kifogásolva.

Pikáns, hogy a DK-sok már kedden ugyanerre hívták fel az uniós képviselők figyelmét amikor azt írták: “Trócsányi ügyvédi irodája a magyar államot képviselte az Ausztria által a paksi atomerőműnek nyújtott támogatással összefüggésben indított jogi folyamatban, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországa finanszíroz”.

A DK-s levél újabb bizonyíték arra, hogy külföldön milyen aknamunkát végez az ellenzék Orbán Viktor, a magyar kormány és Magyarország ellen, és hogy hogyan próbálják nemzetközi segítséggel megbuktatni az Orbán-kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában