Ország-világ

2021.08.04. 15:13

Gyurcsány már az antiszemita politikusokra is igent mond

Tóth Péter, a Jobbik szegedi jelöltje korábban számos kirekesztő, fajgyűlölő kijelentést tett.

Szeged, 2016. április 3. Tóth Péter, a Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnöke, önkormányzati képviselő beszél a párt Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű országjárásának keretében tartott lakossági fórumon Szegeden 2016. április 3-án.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Rosta Tibor

Azzal, hogy a baloldal olyan jelölteket támogat, mint Tóth Péter, azt üzeni választóinak, hogy az antiszemitizmus vagy a rasszizmus megengedett és elfogadható ideológia – nyilatkozta a Mediaworks munkatársának Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija. Mint arról a Magyar Nemzet is írt, a Gyurcsány Ferenccel közösen kampányoló jobbikos politikus korábban számos kirekesztő, fajgyűlölő kijelentést tett.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi jelöltje közösen pultozott Gyurcsány Ferenccel a dél-magyarországi településen, amit ráadásul büszkén reklámozott közösségi oldalán.

A Magyar Nemzet utánanézett a jobbikos politikus múltjának. Mint kiderült, Tóth korábban nem finomkodott, és ontotta magából az antiszemita, rasszista, homofób, fajgyűlölő megnyilvánulásokat.

Saját közösségi oldalán egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette

– emlékeztet az Origo.

Egy arról szóló újságcikk kapcsán pedig, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”. A Kurucinfó egyik cikke kapcsán, amelyben arról számoltak be, hogy Csongrád-Csanád megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást, Tóth Péter megköszönte a jobbikos „harcostársai” munkáját. A Tavares-jelentéssel összefüggésben pedig azt írta a jobbikos megyei elnök, hogy „a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni”.

Tóth a melegekről is gyűlölködő és gyalázkodó kijelentéseket tett korábban:

„A végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”

– jelentette ki Tóth 2013-ban a budapesti Pride felvonulás kapcsán.

A kapcsolódó videót a linkre kattintva tekintheti meg.

Borítókép: Tóth Péter, a Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnöke Szegeden 2016. április 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában