elégedetlenek

2021.02.28. 17:45

Háborognak a prostituáltak a járványügyi korlátozások miatt

A holland kormány intézkedése ugyanis nem érinti a legősibb szakma űzőit.

Lázadoznak a holland prostituáltak amiatt, hogy noha néhány nap múlva újra megnyithatják üzleteiket egyes szolgáltatók, addig ők továbbra is tétlenségre vannak ítélve a járványhelyzet miatt – írja a V4NA.

A holland prostituáltak felháborodtak azon, hogy noha néhány nap múlva újra megnyithatják üzleteiket a személyes kontaktus alapján működő szolgáltatók (fodrászok, masszőrök, kozmetikusok), addig ők továbbra is tétlenségre vannak ítélve a járványhelyzet miatt.

A holland kormány intézkedése ugyanis nem érinti a „legősibb szakma” űzőit, ők nem kerültek fel az engedélyezett szolgáltatók listájára – ami nagy elégedetlenséget és tiltakozást váltott ki a köreikben.

Is de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@telegraaf stuk? „Sekswerkers boos: protesteren met peepshow op wielen naar Den Haag” had natuurlijk “Sekswerkers trekken naar Den Haag” moeten zijn.https://t.co/R63UpVtakG

— Jonathan Ursem ✌🏼 (@UitgeverUrsem) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">February 25, 2021

Mark Rutte miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem hagyható figyelmen kívül a szexmunkás szakma azon jellegzetessége, hogy szoros testi kontaktuson alapul, ami a vírus átterjedését nagyban megkönnyíti – ezért a prostituáltaknak „még egy kicsit várniuk kell.”

A De Telagraaf napilap arról ír, hogy a holland prostituáltak egy éve nem tudnak dolgozni, és kormányzati pénzügyi támogatásban sem részesülnek. (Hollandiában a prostituáltak legális keretek között működnek.)

Moira Mona szexmunkás-aktivista a lapnak úgy nyilatkozott, hogy szakmája képviselői „profik, mindig képesek voltak megvédeni magukat a vírusokkal és a baktériumokkal szemben”, érthetetlen tehát az, hogy lehagyták őket a szolgáltatók listájáról.

A prostituáltak és a szexmunkások az őket ért, szerintük hátrányos megkülönböztetés miatt még a korlátozások lazítása előtt Hágába vonulnak tiltakozni, egy saját maguk által épített, speciális, kerekes peepshow-dobozzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában