nagyban játszottak

2018.02.20. 12:51

Három országban is futtatott nőket egy zalai bűnbanda

A lányok Németországban, Katarban és Malajziában is dolgoztak, és naponta átszámítva akár 300 ezer forintot is kereshettek. Fiatalkorúak is voltak köztük.

A tizenkét büntetett előéletű bandatag 2011 és 2016 között bonyolította az üzletet. Nőket (köztük több fiatalkorút) szerveztek be és utaztattak ki külföldre prostituáltnak; ott apartmanokat vagy szállodai szobákat béreltek nekik, majd hirdetéssel közvetítették hozzájuk a kuncsaftokat.

A lányok tevékenységét kerítőik felügyelték, akik ételt és ruhát biztosítottak nekik, valamint begyűjtötték tőlük a bevételt, amelynek nagy részét kitartóik egyszerűen felélték.

A prostituáltak külföldön naponta 500 és 1000 euró (kb. 150-300 ezer forint) között kerestek, három hónap alatt összesen 27 milliót gyűjtöttek össze.

A tevékenységet irányító vádlott a lakóhelyére költöztetett nőket, akiket a kuncsaftoknak kiközvetített vagy a bevétel egy részének fejében továbbadott társainak.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a tizenkét büntetett előéletű vádlottra börtönbüntetés kiszabását és 30 millió forint értékű vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában