Voksolás

2017.09.10. 08:07

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Algyőn polgármesterre és helyi képviselőkre, Hermánszegen és Pakson csak polgármesterre szavazhatnak a polgárok.

A Csongrád megyei Algyőn azért kell időközi választást tartani, mert május 31-én a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért négyen indulnak: ketten függetlenként, valamint a Magyar Környezetvédők Pártja és a Magyar Munkáspárt jelölje. A nyolc képviselői helyre 26 jelölt pályázik. A nagyközségben 4400-an jogosultak választásra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen az eddigi polgármester, Badar László (Fidesz-KDNP) júniusban elhunyt, ezért kell településvezetőt választani. A tisztségért öt független jelölt indul, továbbá a Magyar Munkáspárt jelöltje. Hermánszegnek 228 választásra jogosult lakosa van.

A Tolna megyei Pakson azért lesz időközi voksolás, mert a 2014-ben a Néppárt jelöltjeként polgármesterré választott Süli János összeférhetetlenség miatt május 31-ével lemondott tisztségéről, miután Áder János köztársasági elnök április 26-án kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré. A polgármesteri tisztségért a Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták, a Magyar Munkáspárt és a Magyar Környezetvédők Pártja jelöltje mellett egy független jelölt is indul. A választásra jogosult 15 844 paksi polgár 17 szavazókörben voksolhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában