sok a sérült

2019.02.21. 07:04

Hatalmas tűzvész pusztít Banglades fővárosában

A szerencsétlenség legalább 69 ember életét követelte csütörtökre virradóra Dakkában.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Rehman Asad

Korábban 56 halottról lehetett tudni. A halottak mellett mintegy ötvenen megsérültek.

Ali Ahmed, a bangladesi tűzoltóság vezetője az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a tűz Dakka óvárosának Csavkbazar nevű negyedében tört ki szerdán éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak.

Ali Ahmed szerint félő, hogy a halottak száma növekedhet. Mintegy kétszáz tűzoltó dolgozik a helyszínen további áldozatok után kutatva.

„A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni” – mondta Ahmed arra utalva, hogy a környék utcái igen keskenyek. Csavkbazar a bangladesi főváros szűk sikátorokkal tagolt, épületekkel zsúfolt kerülete, ahol lakóházak, üzletek és raktárak váltják egymást.

A lángok hamar átkaptak a környező épületekre is. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, legalább öt épület vált a lángok martalékává. A tűzet a helyi idő szerinti reggeli órákban kilenc órányi erőfeszítéseket követően sikerült ellenőrzés alá vonnia a tűzoltóknak.

Mafúz Riben, a dakkai tűzoltóság és katasztrófavédelem egyik tisztségviselője az AP-nek nyilatkozva elmondta: sok ember bent rekedt az épületekben, s a halálos áldozatok nagy része a felismerhetetlenségig megégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában