bárka

2020.12.12. 16:35

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít gyűjtést a református egyház

A fiatalok fejlesztő élménypedagógiai programokban is részt vesznek.

Balatonfenyves, 2020. augusztus 4. Rácz Zsófia fiatalokért felelõs helyettes államtitkár és Pápai Joci zenész, a Bárka tábor nagykövete a tábor megnyitóján a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülõben 2020. augusztus 4-én. A táborozáson öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetû fiatal vehet részt. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít adománygyűjtést a Magyarországi Református Egyház.

Közleményükben azt írták: a Bárka tábor a református egyház legnagyobb esélyteremtő programja. A táborban 2018-as első megszervezése óta 4000, a többi között hátrányos helyzetű, nevelőszülőknél nevelkedő vagy krízishelyzetben lévő gyermek nyaralhatott ingyen.

A táborokat hatnapos turnusokban szervezik, egy-egy turnusban kétszáz, nyaranta összesen 1500 gyereket táboroztatnak. A gyermekeket saját fürdőszobás, 2-10 ágyas szobákban szállásolják el. A napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik.

A fiatalok fejlesztő élménypedagógiai programokban is részt vesznek.

Hozzátették: a szervezők célja, hogy évről évre több nehézsorsú gyermeknek segíthessenek, ezért az adventi időszakban indított kampányuk keretében támogatókat keresnek.

A felajánlásokat a www.barkatabor.hu/tamogass oldalon várják.

Borítókép: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Pápai Joci zenész, a Bárka tábor nagykövete a tábor megnyitóján a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülőben 2020. augusztus 4-én. A táborozáson öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal vehet részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában