Ország-világ

2021.02.06. 12:41

Hétmilliós jutalmat kapott Karácsony főosztályvezetője

Van olyan vezető-főtanácsos, aki egy éves bérét kapta meg bónuszként és több tucatnyian részesültek egymillió forint feletti jutalomban.

Megnevezett személyek nélkül bocsátotta nyilvánosságra a Karácsony Gerely vezette fővárosi önkormányzat a városházi főtanácsnokok és főosztályvezetők jutalmazásának listáját. Akadnak olyan rendkívül magas közel négy és hét millió forintos kifizetések is a felsorolásban, amelyek esetében nem tudni ki és miért kapta a jutalmat – számol be a Magyar Nemzet.

Van olyan városházi főosztályvezető, aki több mint hétmillió forint jutalmat kapott tavaly év végén Karácsony Gergely főpolgármestertől. A főváros által nyilvánosságra hozott lista nemcsak az irreálisan magas jutalmaktól és kifizetések miatt rendkívüli, hanem azért is mert a hivatal nem nevezte a jutalmazott személyeket. Ez példátlan, ugyanis Tarlós István korábbi főpolgármester rendre nyilvánosságra hozta azoknak a személyeknek a kilétét, akik jutalomban részesültek.

A legnagyobb jutalmat 7 225 000 forintot egy titokzatos főosztályvezető kapta meg, akikről annyit tüntetett fel a főpolgármesteri hivatal, hogy havonta 850 ezer forintot keres, ami azt jelenti, hogy nyolc és fél havi jussát kapta meg jutalomként.

A tizenhárom oldalas jutalom-listán továbbá szeerepel egy olyan vezető-főtanácsos, aki havonta 365 400 forintot visz haza, ezzel szemben a jutalma 4 252 500 volt év végén. Azaz majdnem fizetésének a tizenkétszeresét kapta meg év végén jutalomban, azaz egy évi fizetésének megfelelő összeget. Ezen a két jutalmazáson felül még több tucat városházi dolgozó kapott egymillió forint körüli bónuszt, de szinte minden érintett legalább egy havi fizetését megkapta prémiumban.

Mindezt azt jelenti, hogy Karácsony Gergely hivatala nem állhat annyira rosszul, mint a közterületi plakátjain hirdeti. Ugyanis a főtanácsadói harmincmilliós jutalomeső mellett még jutottak tízmilliók bőségesen a főosztályvezetők és tanácsnokok busás prémiumaira is.

A lista ITT nézhető meg.

A Magyar Nemzet korábban megírta: Karácsony Gergely főpolgármester ugyan azt ígérte, magukon kezdik a spórolást, ehhez képest nagyjából harmincmillió forint értékben osztottak ki[3] jutalmakat a városházi tanácsadóknak, politikai bizalmasoknak. Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott például a párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője. A korábbi európai parlamenti képviselő a főpolgármester párttársaként havi 900 ezer forintot keres, ráadásul a fővárosi önkormányzat a közelmúltban 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában