Járvány

2021.06.14. 14:10

Hiába perelték munkáltatójukat egy kórház oltásellenes alkalmazottai

Hiába indítottak pert egy houstoni kórház alkalmazottai munkaadójuk ellen, mert az fizetés nélküli szabadságra küldte őket, mivel nem voltak hajlandók beoltatni magukat koronavírus ellen, a szövetségi bíró elutasította beadványukat – adta hírül az AP amerikai hírügynökség.

A Houstoni Metodista Kórház 178 dolgozóját függesztette fel a munkavégzés alól június 7-én, közülük 117-en indították a pert. A bíró, Lynn Hughes valótlannak ítélte a fő panaszos, Jennifer Bridges állítását, miszerint a vakcinák „kísérletiek és veszélyesek”, Bridges azon állítását pedig, miszerint a beoltás elvárása a náci koncentrációs táborok kényszerített emberkísérleteihez hasonlít, elítélendőnek minősítette.

A bíró szerint a kórház nem kényszerítette arra a felpereseket, hogy beoltassák magukat: szabadon választhattak, hogy megteszik-e, vagy máshova mennek dolgozni. A panaszosok ügyvédje közölte, hogy fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában