Tragédia

2018.08.15. 08:09

Genovai hídomlás: harmincnyolcra nőtt az áldozatok száma

A Rai News24 olasz televízió híradása szerint továbbra is tíz eltűntet tartanak nyilván a hatóságok.

Forrás: MTI

Több száz katasztrófamentő egész éjjel kutatott esetleges túlélők után a genovai hídomlás helyszínén, és csütörtökön napközben is folytatják a munkát.

A rendőrökkel és mentőkkel együtt mintegy ezren dolgoznak ott.

Olasz belügyminisztériumi források éjszaka még azt közölték, hogy a halálos áldozatok száma 31, ötöt közülük még nem tudtak azonosítani. Korábban a tűzoltók legkevesebb 35 halottról beszéltek.

A Rai News24 olasz televízió legfrissebb információi szerint a halálos áldozatok száma 38, a kórházban ápolt 15 sérült közül kilencnek súlyos az állapota.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek a híradásokba.

Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont. A híd fenntartója, az Autostrade (ASPI) cég szerint viszont a tragédia teljesen váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes,

ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát, nem csak úgy, ahogy a törvény előírja.

A politikusok a tragédia felelőseinek megbüntetését követelik. Edoardo Rixi, az infrastruktúráért felelő miniszterhelyettes az ANSA olasz hírügynökség nyilatkozva azt mondta: szerinte az egész hidat el kell majd bontani, ami súlyos közlekedési problémát fog okozni.

Borítókép: Az A10-es autópálya leszakadt hídjának egy része Genova közelében 2018. augusztus 14-én

MTI / EPA / Luca Zennaro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában