Fenyegetés

2021.06.09. 20:50

Hidvéghi: az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik

Az Európai Parlament (EP) baloldali, bevándorláspárti képviselői politikai rendőrséget játszanak, durván támadják azokat a nemzeti kormányokat és országokat, amelyek nemet mondanak az illegális migrációra, az erőltetett gender-ideológiára, és arra, hogy Brüsszelben döntsék el, miről mit lehet gondolni és mondani – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a jogállamiság európai helyzetével foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek.

Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlás és ideológiai vita csak árt az Európai Uniónak, feszültséget és viszályt szít a tagállamok között

– jelentette ki a képviselő.

Szerinte az EP baloldali, bevándorláspárti képviselői képtelenek elfogadni, hogy az Európai Unióban többféle értékrend létezhet, amely alapján többféle kormány működhet az egyes tagállamokban.

Jó ideje Magyarország és Lengyelország van a célkeresztben. Akik támadják a két országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival. Képtelenek elfogadni, hogy a demokrácia sokszínűséget jelent, és azt, hogy el kell fogadni a különböző véleményeket

– mondta.

Hozzátette: a január elseje óta érvényes jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet zsarolóeszközként használva megpróbálják a politikai vitát jogi köntösbe bújtatni.

Mindezt a magyar baloldali EP-képviselők támogatták, ahogy az Európai Néppárt (EPP) is „beállt a baloldali többségű kórusba”, és a már korábban hallott, elfogadhatatlan és elvi szempontokból is hibás véleményeket ismételte – közölte.

„A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, és el kell fogadni egymás álláspontját”

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában