Gyermekvédelmi törvény

2021.07.19. 16:39

Hollik: Brüsszel szerint a szülők jogát felülírja az „LMBTQ-propaganda” (videó)

Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez hétfőn eljuttatott videóüzenetében.

Hollik István KDNP-s képviselõ napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hollik István közölte: Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt és nemrég elküldte kifogásait is.

„Az a helyzet, hogy kilóg a lóláb, nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy lássuk, ezek a kifogások teljesen tarthatatlanok”

– jelentette ki.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az EU saját alapjogi chartájának 14. cikkelye egyértelműen kimondja: a szülők kizárólagos joga, hogy vallási, világnézeti és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák a gyermekeik oktatását.

„Itt meg is állhatnánk, hiszen a gyermekvédelmi törvény épp ezt rögzíti, ezért az EU vizsgálata teljesen megalapozatlan, de a következő érvük még felháborítóbb”

– mondta Hollik István.

Kiemelte, az EU szerint a gyermekek védelme mindennemű szexuális propagandától sérti a szolgáltatások szabad áramlásának alapelvét.

Ez azt jelenti, hogy Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint „ez azért elég vérlázító”.

Hangsúlyozta, Brüsszelnek nyilvánvalóan nem tetszik, hogy

„mi kiállunk a gyermekeink védelme mellett és a többi országtól eltérően mi nem vagyunk hajlandóak beengedni a szexuális propagandát az iskolákba”.

Talán jobb lett volna, ha ezt írják le őszintén, mert

„a jogi érvelésük vérgyengére sikerült”

– tette hozzá.

Borítókép: Hollik István KDNP-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában