A határvédelem joga

2019.03.02. 20:24

Hollik István: a kormány tételesen válaszol az Európai Bizottságnak

A magyar kormány szerint az Európai Bizottság (EB) a magyar plakátkampányra reagálva tulajdonképpen beismerte, hogy „minden egyes bevándorláspárti brüsszeli terv létezik”.

Hollik István közölte, hogy a kormány tételesen, tényszerűen fog válaszolni a bizottság február 28-i, a magyar plakátkampányra adott állásfoglalására. Ebben felsorolják majd, hogy milyen, a migrációt segítő brüsszeli tervek, döntések születtek a migránsvízummal, a kvótákkal, a határvédelem jogának a csökkentésével, a Soros-szervezetek támogatásával, illetve a migrációt elutasító országok megbüntetésével kapcsolatban.

A politikus szerint a fent felsoroltak már döntéselőkészítő javaslatok és határozatok formájában ott vannak az Európai Bizottság és az Európai Parlament asztalán.

A magyar kormány álláspontja szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire készül Brüsszel, hiszen Európa jövője a tét – emelte ki a kormányszóvivő, hozzátéve, Magyarország válaszát nyilvánosságra fogják hozni.

Arra, hogy egyre több tagpárt kezdeményezi a Fidesz kizárását az EPP-ből, Hollik István azt mondta, a kormány dolga a magyar emberek képviselete, és ez fontosabb, mint a néppártban a pártfegyelem.

A Sorsok Házával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon már van egy holokausztmúzeum, így a Sorsok Háza megnyitásával nem kell sietni.

Mint mondta, a kormány Köves Slomó rabbit kérte fel, hogy „a megegyezést az érintett felekkel hozza tető alá”, és amint „békés megegyezés van az ügyben”, akkor a kormány megnyitja a Sorsok Házát.

A kormány szerint az a fontos, hogy a Sorsok Háza ügyében béke és megegyezés legyen, de ezek jelenleg még nem állnak fenn – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában