hárítás

2020.06.07. 18:22

Hová lett a pénz? – kérdezi Karácsony Gergelytől a Fidesz

A baloldal a fővárost és a kerületeket milliárdos megtakarítással vette át, ennek ellenére a nagyberuházások kivitelezése csúszik, ilyen a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása.

A baloldal többlettel vette át a fővárost, de hová lett a pénz? – tette fel a kérdést a fővárosi Fidesz–KDNP frakciója. Hozzátették: Karácsony Gergely ismét azt csinálja, amit szokott, hárítja a felelősséget, mindenért mást okol. A baloldal a fővárost és a kerületeket milliárdos megtakarítással vette át. Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, ennek ellenére a nagyberuházások kivitelezése csúszik, ilyen a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása.

Hová lettek a milliárdok a főváros és a kerületek kasszájából? A budapestiek együttműködésből fakadó fejlődést, nem pedig politikai csatározásokat várnak el a főváros vezetésétől. Jó lenne, ha Karácsony Gergely ezt figyelembe venné – jelezte a fővárosi Fidesz-KDNP frakció a főpolgármester hisztérikus viselkedésére válaszul. Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettes a héten a Magyar Nemzetnek elmondta: a nagy fejlesztésekre megvoltak a források, fedezet nélkül nem is lehet szerződést kötni. Az idei évben pénzügyileg nem áll rosszabbul a főváros, mint tavaly. Sőt évről évre nőttek az adóbevételek, ráadásul a nagy projektekre el voltak különítve a források, már csak szerződést kellett volna kötni, és elkezdeni a felújítást.

Mindezek mellett Karácsony Gergely egy televíziós interjúban tovább növelte a kormány és a főváros közti feszültséget. Kijelentette: amennyiben a kormány folytatja az építkezést a Városligetben, civil aktivistákkal karöltve odaláncolja magát a kivágandó fához. Ami azért is érdekes, mert a beépítendő területen bizonyíthatóan nem áll egyetlen fa sem, például a Közlekedési Múzeum és a lebontott Petőfi Csarnok épületeinek helyén, illetve a Dózsa György út és Ajtósi Dürer út sarkára tervezett színház területén, amit korábban térkővel burkoltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában