Ország-világ

2021.09.19. 18:52

Ilyen zavarban van Karácsony Gergely, ha a nyelvvizsgájáról kérdezik (videó)

A Mediaworks Hírcentrum a Gyurcsány-show-n érte utol a főpolgármestert.

Budapest, 2020. március 8. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene elnevezésû civil szervezet nõnapi rendezvényén a fõvárosi Hõsök terén 2020. március 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Nem állítja, hogy jogosan tanított a Corvinuson, a hét elején ezt mondta Karácsony Gergely a Mediaworks Hírcentrumának. Azóta azonban a főpolgármester a hallgatást választja és jobbnak látja, ha inkább nem mond semmit a botrányával kapcsolatban, ami lassan már több mint egy hete tart.

Elsőként a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. A főpolgármester először minden felelősséget a Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban. Karácsony a Mediaworks Hírcentrumának hétfőn még úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben.

A Mediaworks Hírcentrum a baloldali komédia, a Gyurcsány-show-n érte utol a főpolgármestert, aki érdemi válasz helyett csak zavartan, idegesen nevetgélt. Bár korábban azt állította, van középfokú nyelvvizsgája, kiderült, hogy nincs – írja az Origo.

Borítóképünkön Karácsony Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában