szándékos

2018.03.16. 17:45

Izraeli fiatalokat gázolt el egy palesztin férfi

Egy palesztin autójával halálra gázolt két, és közepesen-súlyosan megsebesített két másik húsz év körüli izraeli fiatalt Ciszjordániában péntek délután. A rendőrség szándékos gázolásra gyanakszik - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A katonai rádió értesülése szerint az áldozatok katonák voltak, az izraeli hadsereg egyenruhásai közé hajtott be autójával a palesztin gázoló.

Ciszjordánia északi részén, Szamáriában az ottani telepekhez is vezető úton történt a gázolás, amelyről egyelőre nem mondták ki, hogy merénylet volt vagy véletlen baleset, de szándékosságra gyanakodnak.

A Mevo Dotán nevű telepesfalunál, Dzseníntől nyugatra történt incidensben a huszonhat éves palesztin gázoló csak könnyebben sérült meg. Az izraeli biztonságiak őrizete mellett kórházba szállították.

A ynet értesülése szerint a palesztin gázoló Bartaa faluban lakik, amelynek közepén húzódik az 1967-es határ: ötvenegy éve egyik fele a Palesztin Hatósághoz, a másik pedig Izraelhez tartozik.

Az 2015 őszén kezdődött „késes intifáda”, vagyis palesztin felkelés során késsel vagy gépjárműveikkel számos alkalommal támadtak izraeliekre az általában egyedül cselekvő palesztinok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában