Ország-világ

2020.12.27. 11:35

Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

Jövőre 2010-hez képest több mint két és félszeresére, 960 milliárd forintról 2600 milliárd forintra nő a családok támogatására szánt költségvetési források összege – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap.

Forrás: Shutterstock

Fotó: George Rudy

A közleményben azt írták:

a kormány célja, hogy családvédelmi intézkedésekkel hatékonyan támogassa azokat a családokat, ahol gyermeket vállalnak vagy nevelnek.

Kiemelték, hogy a kormány a koronavírus-járvány okozta káros gazdasági hatások ellenére sem tett le a családok támogatásáról:

folytatódik a családvédelmi akcióterv is, amely eddig több mint 220 ezer családnak jelentett segítséget.

A legnépszerűbb továbbra is a babaváró támogatás, amelyet eddig 130 ezer házaspár igényelt, de jelentős érdeklődés övezi a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, amelyre az állam mintegy 47 milliárd forintot biztosított, és a jelzáloghitel-elengedés lehetőségét is, amelynek köszönhetően 2019 júliusa óta mintegy 14 ezer család jelzáloghitele csökkent, családonként átlagosan kétmillió forinttal – ismertették.

Tudatták:

a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kölcsönre több mint 18 ezer, értékét tekintve mintegy 155 milliárd forintos kérelem érkezett be, amelyben a családok átlagosan 8,6 millió forintot igényeltek.

A falusi csokot csaknem 17 ezren kérték, az érintettek mintegy 88 milliárd forintot igényeltek, családonként átlagosan 5,3 millió forintot – tették hozzá.

A közlemény szerint a négy vagy több gyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentességét január óta mintegy 46 ezren vették igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában