Ország-világ

2021.08.02. 21:11

Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené

A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.

Karácsony Gergely a német liberális Die Zeitnak adott interjújában kijelentette, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük„ és a programjuk része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”. A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje a nyilatkozatában mindvégig „menedékkérőknek„ nevezte az Európába érkező gazdasági migránsokat. A Gyurcsány vezette baloldal lelepleződött: megint hazudni akarnak a kampányban – írja az Origo.

Karácsony Gergely interjút adott a Die Zeit nevű német liberális lapnak, amely vasárnap jelent meg annak online felületén.

Amikor a bevándorláspolitikáról kérdezte őt a német újságíró, Karácsony azt mondta,

a menedékkérők emberi jogainak garantálása Magyarországon a hat párt alkotta ellenzéki szövetség alapprogramja.

A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje kijelentette:

Ez közös konszenzuson alapul, ebben nincs vita.

Erre a Die Zeit újságírója azt kérdezte, hogy ennek ellenére a menekültek és a migránsok jogai valóban prioritást élveznek-e a baloldalon?

Karácsony pedig azt válaszolta, hogy

megmondom őszintén, ezzel a témával nem nyerhetjük meg a választást.

Majd arról beszélt, hogy

a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelesség és programunk részét képezik, de ezt nem fogjuk feltenni semmilyen választási plakátra.

Arról, hogy egész konkrétan milyen jogokat biztosítana az általa „menedékkérőknek” nevezett migránsoknak, Karácsony egyáltalán nem beszélt.

Nem ez az első eset, hogy Karácsony a nyugati médiában a migránsok nagy barátjaként tetszeleg, idén májusban a brit baloldali The Economistben jelent meg egy interjú vele, hozzá pedig olyan kép volt csatolva, amely azt ábrázolta, hogy Karácsony már átvágta a déli határon lévő kerítést.

Ahogy az köztudott, Karácsony határozottan ellenezte, hogy az Orbán-kormány kerítést építsen a déli határra, annak érdekében, hogy megvédje az országot a migránsáradattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában