Ország-világ

2021.08.07. 17:40

Kásler Miklós: a negyedik járványhullám már az ajtónk előtt van (videó)

Akik nem oltatták be magukat és kórházba kerülnek, önköltséges PCR-teszttel kell bizonyítaniuk, hogy nem fertőzöttek.

Forrás: Kásler Miklós Facebook oldala

A negyedik járványhullám itt van az ajtóink előtt – hívta fel a figyelmet az emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat legfrissebb részében, hangsúlyozva: a koronavírus ellen az egyetlen igazán hatékony fegyver az oltás, így senki ne zárkózzon el ettől a lehetőségtől.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a védőoltásokhoz minden magyar ember ingyenesen juthat hozzá, ugyanakkor a kormány határozata szerint,

azok, akik a vakcinákat nem veszik igénybe, és kórházba kerülnek, önköltséges PCR-teszttel kell bizonyítaniuk, hogy nem fertőzöttek.

Ezt a határozatot – fűzte hozzá – az ombudsman másképp ítélte meg és észrevételeket tett, amelyből a kormány elfogadta azt, hogy a szabályozást valóban kormányhatározatban kell rögzíteni, de a tartalmi kérdésekben továbbra is változatlan véleményen van.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzék szerint nem egyértelmű a harmadik oltás eljárásrendje, a tárcavezető úgy válaszolt: az ellenzék mindig támad valakit vagy valamit. Támadta a WHO-t, most épp a legmagasabb magyar szakmai grémiumok döntését kérdőjelezi meg – sorolta, megjegyezve, hogy

azt az eljárásrendet, amit az országos tisztifőorvos adott ki, nemzetközi szinten jegyzett kutatók, infektológusok, virológusok, klinikusok és járványügyi szakemberek állították össze.

A miniszter az egészségügyi dolgozók helyzetével kapcsolatban rámutatott: 2022 januárjáig két és félszeresére emelkednek az ápolói bérek, ami azért is jelentős, mert pályafutása során még soha megközelítőleg sem volt ekkora fizetésemelés a magyar egészségügyben, beleértve az orvosi béreket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában