egészségügy

2018.05.30. 16:30

Kásler Miklós: Ki kell vizsgálni minden kórházi fertőzéssel kapcsolatos esetet

A miniszter elmondta: a jövőben programok indulnak a főbb betegségtípusok megelőzésére.

Az emberi erőforrások minisztere az Echo TV Napi aktuális című műsorában a kórházi fertőzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy ha csak egyetlen ilyen eset lenne, az is indokolná az okok vizsgálatát.

„Itt nem arról van szó, hogy a kórházi fertőzések a magyar egészségügyet jellemeznék. Nyilvánvalóan fel kell ezt számolni, az elképzelésünk előrehaladott állapotban van”

- hangsúlyozta.

A miniszter beszélt arról, hogy nemzeti programokat dolgoznának ki mindegyik betegségtípusra. Felidézte: ez a rák ellen már létezik 1993 óta, és ezt kvalifikálta az Egészségügyi Világszervezet. Ennek a mintájára készítenék el a többi népegészségügyi betegségnél a programot, aminek szerves része lenne a szűrés is és az erre való mozgósítás is.

Kásler Miklós reagált az őt ért ellenzéki támadásokra is. Véleménye szerint ezeknek ideológiai okai vannak, mivel több mint húsz könyvet írt, legalább háromszáz cikke van és többszáz előadást tartott szerte a világban. Három-négy mondatot ragadtak ki ebből a terjedelmes életműből – szögezte le. Kimondottan örült annak, hogy a Tízparancsolatra való hivatkozás lett a céltábla középpontjában. Indoklása szerint ez sokakat arra indított, hogy életükben először elolvassák a Tízparancsolatot.

A teljes beszélgetést itt megnézheti:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában