senki sem vállalta

2021.10.20. 12:46

Katonai busz mellett robbant pokolgép Damaszkuszban

A merényletben 13 ember halt meg és további három megsebesült.

Két pokolgép robbant egy katonákat szállító busz mellett szerda reggel a szíriai fővárosban, Damaszkuszban, a merényletben 13 ember halt meg és további három megsebesült – jelentette az állami televízió.

A tévében mutatott felvételeken egy elszenesedett busz volt látható Damaszkusz központjában. A beszámoló szerint a robbanások akkor történtek, amikor az emberek munkába és iskolába tartottak. A jelentés szerint a helyszínen egy harmadik pokolgépet is találtak, amit hatástalanítottak.

Egyelőre senki sem vállalta magára a támadást, amely egy híd alatti, forgalmas közlekedési csomópontban történt, ahonnan számos autóbuszjárat indul a főváros különböző negyedeibe.

Damaszkuszban az elmúlt években ritkán fordultak elő ilyen támadások, miután a kormányerők elfoglalták a korábban felkelők kezén lévő külvárosokat.

Bassár el-Aszad elnök erői jelenleg Szíria nagy részét ellenőrzik, miután a szövetséges Oroszország és Irán katonai beavatkozása az ő javára billentette az erőviszonyokat.

A 2011 márciusában kezdődött szíriai konfliktusnak több mint 350 ezer halálos áldozata van, és az ország lakosságának felét kitelepítették, ebből ötmillióan külföldre menekültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában