Vihar

2021.07.19. 21:00

Keddre már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki

Keddre már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki hét keleti megyére zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét további részében már szárazabb idő várható.

A meteorológiai szolgálat hétfőn kora este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfő este a déli megyékben, a Dunántúl keleti peremén, valamint a Duna-Tisza közén várható zivatarok kialakulása, átvonulása, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Kisebb körzetekben rövid idő alatt 20-30 milliméternyi csapadék hullhat, de átmeneti szélerősödés és jégeső sem kizárt. Éjjel a Dunától keletre és a Dunántúl délkeleti részein fordulhatnak elő zivatarok, de várhatóan már kevesebb és kevésbé intenzív csapadékgóc alakul ki.

Kedden az ország északkeleti harmadán (Északi-középhegység, Észak-Alföld, Tiszántúl) várhatók zivatarok (még akár este, éjjel is), amelyekben főként a viharos szél és a jégeső lehet az elsődleges veszélyforrás. Emiatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán és csütörtökön északon, északkeleten lehetnek helyenként záporok, zivatarok. Pénteken és szombaton már nem valószínű csapadék. Emellett fokozatosan melegszik az idő. A következő napokban még mindenhol 30 Celsius-fok alatt alakulnak a maximumok, a hétvégén már magasabb értékek is lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában