Pánik a főtéren

2021.11.02. 20:20

Késsel támadt a rendőrökre az egyiptomi migráns (videó)

A kiutasításra ítélt illegális bevándorló késsel hadonászni kezdett, rendőrökre támadt, majd menekülés közben többször megszúrt egy a közelben dolgozó munkást, akit súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. Az elmúlt hetekben több hasonló támadás is történt.

Allahu Akbar kiáltások közepette kezdett késsel hadonászni és a rendőrökre támadni a 32 éves egyiptomi migráns, akit már ismertek a hatóságok. Legutóbb október 27-én tartóztatták le, az olaszországi Farnesiana kisváros közelében, miután megrongált több parkoló autót, a kiérkező rendőröket pedig megtámadta – írja a V4NA.

A támadás november 1-én Piacenza településen történt, hajnali két órakor, a város központjában, ahol rengeteg fiatal tartózkodott halloweeni jelmezekbe bújva. Az egyiptomi férfit egy rendőr vette észre, akinek feltűnt, hogy gyanúsan viselkedik. A migráns a két tiszt első felszólítására megállt, majd kést rántott és elkezdte azt kiabálni, hogy Allahu Akbar.

A rendőrkocsiból azonnal erősítést hívtak a rendfenntartók, és megpróbálták megnyugtatni a férfit, azonban nem jártak sikerrel. Az illegális bevándorló Hissam Habdul Mahmud ezek után a város főterére ment, és pánikot okozott az ott tartózkodók között, a helyszínre érkező rendőrök felé pedig elkezdett asztalokat dobálni, hogy távol tartsa őket, tovább fenyegetőzött a késsel, és elfutott, útközben pedig megpróbált minél több embert megszúrni. A köztisztasági vállalat egy dolgozóját többször is megszúrta a fenekén, ezzel súlyosan megsebesítette a munkáját végző férfit, akit azonnal kórházba kellett szállítani.

Ezek után pedig megpróbált leszúrni egy rendőrt, aki megpróbálta lefegyverezni, de a rendfenntartó könnyebb sérülésekkel elhárította a támadást. Azt egyelőre nem tudni, hogy a migráns valamilyen drog, alkohol befolyása alatt állt vagy pedig meggyőződésből követte el a késes támadást.

“Egy illegális egyiptomi bevándorlót letartóztattak, de hogyan lehetséges, hogy eddig szabadon volt? Ez egy olyan bűncselekmény, amiért azonnal ki kell utasítani Olaszországból. Hazánkban nincs helye a bűnözőknek és a fanatikusoknak”

– írta Matteo Salvini a Liga vezetője, volt belügyminiszter az eset kapcsán az Instagrammon.

" data-instgrm-version="14">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az elmúlt hetekben több késes támadást is követtek el illegális bevándorlók rendőrök és járókelők ellen. A múlt héten egy szomáliai migráns rátámadt egy utcai árusra. A 43 éves eladó a milánói központi pályaudvar környékén, a Piazza IV Novembre téren árulta termékeit, amikor a szomáliai migráns odalépett hozzá, és ellopott tőle néhány telefon tartozékot. Az árus utána szaladt, megállította, és megkérte, hogy vagy fizesse ki az ellopott dolgokat, vagy pedig adja vissza őket. Erre válaszul a fiatal migráns előrántotta kését, és az arcán megsebesítette a férfit.

Az esetnek több szemtanúja is volt, akik azonnal segítséget hívtak. A megsérült árust könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A közelben tartózkodó rendőrök rövid idő alatt elfogták a szomáliai férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában