rejtély

2019.05.23. 14:14

Két lányával együtt halt éhen egy anya Bécsben

Az osztrák rendőrség csütörtökön közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.

A 45 éves anyára és 18 éves ikerlányaira önkormányzati lakásukban bukkantak rá az osztrák főváros Floridsdorf körzetében kedden.

A boncolást követően kiderült, hogy a három nő éhen halt március végén vagy április elején – számolt be Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.

„Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait”

- tette hozzá. „A következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor.”

A nyomozók korábban elmondták, hogy nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket.

A hatóságok szerint nem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották a lakásban.

Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet, és élelmiszert sem találtak otthonukban.

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben. A nőnél – aki többször keresett menedéket anyaotthonban -, már évekkel korábban felállították a diagnózist. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.

A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután

az iskolaköteles kor elhagyását követően a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket.

A hatóságok tisztázták a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a lányok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában