elfogták az elkövetőt

2019.04.13. 19:38

Kétszer is belehajtottak a londoni ukrán nagykövet autójába 

Senki sem sérült meg, az incidenst nem terrorcselekményként kezelik.

Kétszer is szándékosan belehajtott valaki szombat reggel a londoni ukrán nagykövetnek a diplomáciai képviselet előtt parkoló hivatali autójába – közölte szombaton az ukrán nagykövetség, hozzátéve, hogy a rendőrök lövéseket adtak le az elkövető gépkocsijára, de senki nem sebesült meg.

„Azonnal riasztottuk a rendőrséget, és a gyanúsított járművét feltartóztatták. Mindazonáltal, a rendőrök közbelépése ellenére, a támadó újra nekiment a nagyköveti autónak. Válaszul a rendőrök kénytelenek voltak rálőni az elkövető gépkocsijára”

- írta közleményében az ukrán nagykövetség.

A londoni rendőrség megerősítette, hogy rendőreik fegyvert használtak, mielőtt őrizetbe vették az elkövetőt. Hozzátették, hogy a reggeli incidenst nem terrorcselekményként kezelik.

Egyik közlemény sem azonosította az elkövetőt és nem közölték, hogy mivel vádolják. A nagykövetség a brit főváros nyugati részén, a Holland Parknál található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában