cancel culture

2021.08.14. 19:20

Ki akar szorítani egy gyorsétterem láncot a piacról az LMBTQ-lobbi

A gyorsétterem lánc korábban olyan szervezeteket támogatott, amelyek a hagyományos családmodell mellett foglaltak állást, ezért most több, nyíltan homoszexuális New York-i demokrata szenátor meg akarja tiltani, hogy az autópályák és a gyorsforgalmi utak egy részének pihenőiben ilyen gyorséttermek lehessenek.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

New York állam demokrata törvényhozói ellenezték, hogy a Chick-fil-A éttermei az állami tulajdonban lévő pihenőket használhassák, mivel a gyorsétterem lánc korábban olyan csoportokat támogatott, amelyek a hagyományos családmodell mellett és az azonos nemű párok házasodása ellen kampányoltak – írja a V4NA.

– A Chick-fil-A üzleti tevékenységének jótékonysági szárnyán keresztül dollármilliókat adományozott olyan szervezeteknek, amelyek diszkriminatívak és LMBTQ ellenesek – mondta Harry Bronson a Rochester demokrata közgyűlés tagja.

After years of millions in donations to organizations hostile to LGBTQ+ rights, the decision to approve " target="_blank">@ChickfilA as an approved concession at our rest stops is concerning to say the least.

It’s time the " target="_blank">@NYSThruway re-examine this choice. pic.twitter.com/8sOkNRjQop

— Harry B. Bronson (@HarryBBronson) " target="_blank">July 10, 2021

Bronson ezért petíciót indított annak érdekében, hogy a 90-es út mentén található pihenőhelyeken ne lehessen kialakítani ilyen gyorséttermeket az állami korszerűsítési program részeként.

– A pihenők az állami hatóságok tulajdonában vannak, és a gyorséttermek bérlik azokat, ezért lényegében az állam azt mondja, lehetőséget kínálunk nekik arra, hogy több millió dollárt keressenek, bár tudunk az előéletetekről – tette hozzá a képviselő.

Az ügy kapcsán közleményt adott ki a Chick-fil-A is, azt írták,

„Szeretnénk tisztázni, hogy a gyorsétterem láncunknak nincs politikai állásfoglalása, mindenkit szeretettel várunk az éttermeinkben.

Büszkék vagyunk arra, hogy országszerte több mint 200 ezer csapattag képvisel minket, és arra törekszünk, hogy pozitív hatást tudjunk gyakorolni a helyi közösségekre”.

A Chick-fil-A gyakran kerül a liberálisok kereszttüzébe azért, mert

támogat olyan csoportokat és keresztény szervezeteket, amelyek nem elkötelezett támogatói a szexuális kisebbségeknek.

A vállalat 2019-ben változtatott az adományozási politikáján utoljára, amikor azt jelentették be, hogy az oktatás, és a hajléktalanság és az éhezés leküzdése lesz az első számú prioritás.

Borítókép: Egy Chick-fil-A gyorsétterem Virginia állam Fairfax városában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában