EU

2018.10.25. 14:07

Kiáll a Jobbik az európai ügyészséghez csatlakozás mellett

A parlamentben, valamint a csalások és az uniós forrásokkal való visszaélés elleni európai kezdeményezés támogatásával is kiáll Magyarország európai ügyészséghez csatlakozása mellett a Jobbik – mondta Bana Tibor alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor kormányának „az EU pénze jól jön”, csak azt szeretnék, hogy ne vizsgálják, mire költik azt. Példaként említette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint uniós forrásból vásárolt önkormányzati kisbuszokkal szállították a miniszterelnöki beszéd hallgatóságának „jelentős részét”.

A parlament európai ügyek bizottságának alelnöke álságosnak nevezte Orbán Viktor és a Fidesz politikáját. 2010 óta „egyre erőteljesebben jellemzővé vált az európai uniós források korrupt felhasználása, ez jelenti Orbán Viktor kormányzásának egyik pillérét” – mondta a jobbikos politikus, aki szerint a kabinet számára az az elsődleges, hogy a haverokat, a hozzá köthető oligarchákat kiszolgálja.

Míg a 2009-es európai parlamenti kampányában még kiállt az európai ügyészséghez csatlakozás mellett a Fidesz, kormányra kerülve kézzel-lábbal tiltakozik az intézmény bevezetése ellen – jelentette ki Bana Tibor.

A politikus a sajtótájékoztatón arra hivatkozva hárította el az M1 aktuális csatorna kérdését az MTVA elleni bojkottról, hogy amíg a Fidesz „propagandaérdekeit szolgáló”, „magukat közszolgálatinak nevező” médiumok magatartásában nem áll be érdemi változás, addig nem nyilatkoznak, és ugyanerre kérnek minden ellenzéki pártot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában