Dél-Koreából

2019.07.31. 19:24

Kiderült, mekkora összegért engedték haza Kenderesit

Korábban milliós büntetésről is szó volt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség információi szerint az ügyészség 3 millió won pénzbüntetés kiszabását kérte, amit a bíróság meg is tett.

A büntetés 744 ezer forintot jelent, amit Kenderesi Tamás ki is fizetett, így már csak a kiutazási engedély kell megkapnia, hogy hazatérhessen Magyarországra

írja az Origo.

A 200 méteres pillangóúszás riói olimpiai bronzérmesét szombaton hallgatták ki, miután egy helyi nő feljelentést tett ellene szexuális zaklatás vádjával. A magyar sportoló tagadta a vádat, azt ugyanakkor elismerte, hogy akaratlanul hozzáért egy lány fenekéhez egy kvangdzsui szórakozóhelyen. A vád súlyosságára való tekintettel azonban nem hagyhatta el az ázsiai országot, így nem jöhetett haza a hétfőn útra kelő magyar csapattal.

A rendőrség a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal adta át az ügyet az ügyészségnek, miközben Kenderesi jelezte, hogy kész kifizetni az esetleges bírságot, hogy mielőbb elhagyhassa az országot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában