kínos

2021.10.23. 19:37

Kínosan kevesen, alig ezren voltak a baloldal rendezvényén

Márki-Zay Péter a baloldali pártok közös rendezvényén tartott beszédében aktivistákat toborzott és globalista szólamokat hangoztatott.

Szürreális kampánybeszédet mondott Márki-Zay Péter az 1956-os forradalom hatvanötödik évfordulóján a Hősök terén – írja a Magyar Nemzet. Az ünnepi alkalmat megragadva a baloldal miniszterelnök-jelöltje elmondta: nincs pénzük és hátterük, ezért mindenkire szüksége van. Ezután a balliberális politikus a fiatalokhoz intézett felhívást, akiket arra kért, vegyenek részt a kampányban, majd pultozásra, szórólapozásra és szavazatszámlálásra hívta őket.

A kampányesemény gyakorlatilag érdektelenségbe fulladt, ugyanis a rendezvényre talán ezren voltak kíváncsiak, még úgy is, hogy a szivárványkoalíció mind a hat pártja képviseltette magát.

A Gyurcsány Ferenccel szövetkező Márki-Zay Péter elmondta: nem engedhetik meg, hogy a Fidesznek nemhogy kétharmada, hanem egyszerű többsége legyen. Szerinte Orbán Viktor a szabadságáért küzd, míg ők az ország felszabadításáért. Majd Márki-Zay egy olyan kijelentést tett, hogy szerinte azért lesz jövőre ennyi adókedvezmény és béremelés, mert a kormánypárt megijedt.

Ha a baloldali házi verseny miniszterelnök-jelölti vitáit felidézzük, emlékezhetünk, hogy Márki-Zay volt, aki többször is dicsérte a Fidesz eredményeit, a rezsicsökkentést és a családtámogatásokat.

A polgármester arra is kitért, hogy a következő időszakban a kormánypárt migránsok betelepítésével és adóemeléssel fog riogatni. Márki-Zay szerint ez hazugságkampány lesz, holott legfőbb támogatója, Karácsony Gergely nyilatkozott korábban úgy, hogy menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást„.

A héten pedig Márki-Zay a CNN riporterét biztosította arról, hogy a bevándorlókkal szemben szolidaritást fog mutatni.

Mint ismert, Dobrev Klára, a hódmezővásárhelyi polgármester másik szövetségese a rezsicsökkentés és a családi adókedvezmények eltörlését szorgalmazza. A hatpárti megegyezés úgy szólt, hogy közös listával és közös programmal készülnek, ezért kormányfő-jelölt nem fordíthat hátat a szövetségesei akaratának.

Mai beszédében Márki-Zay Péter globalista szemléletét is hangoztatta, mivel tervei szerint az első adandó alkalommal be fogják vezetni az eurót, de az, hogy bevezetésének feltételei milyen szigorú gazdasági megszorításokkal járna, arra nem tért ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában