végre

2021.03.29. 06:57

Kiszabadult a Szuezi-csatornát elzáró teherhajó (videó)

Egyenesbe állt a Szuezi-csatornában hétfőn reggel a vízi úton keresztbe álló és azt egy hétig elzáró teherhajó – közölték a Reuters hírügynökséggel meg nem nevezett tisztségviselők.

6500796 23.03.2016 In this handout photo released by Suez Canal Press Service, a view shows Ever Given container ship that ran aground in the Suez Canal, blocking vessels passing through, Egypt. The 400m-long container ship blocked the Suez Canal as it was knocked off course during a sandstorm on 23 March while en route from China to Rotterdam, Netherlands. About 12% of global trade passes through the canal, which connects the Mediterranean Sea to the Red Sea and provides the shortest sea link between Asia and Europe. Editorial use only, no archive, no commercial use. Suez Canal Press Service (Photo by Suez Canal Press Service / Sputnik via AFP)

Forrás: AFP / Sputnik / Suez Canal Press Service

Fotó: Sputnik via AFP

Egyenesbe állt a hajó

Az Ever Given konténerszállító motorját sikerült beindítani. A hajót műszaki ellenőrzésre a csatornával szomszédos tavakra navigálják.

Korábban

A hajók mozgását figyelő Vesselfinder és Myshiptacking honlap is megerősítette, hogy a 400 méter hosszú Ever Given hajó több mint 200 ezer tonnás fara megmozdult, valamennyit eltávolodott a parttól.

A Szuezi-csatorna Hatóság elnöke hozzátette, hogy még szükségesek bizonyos manőverek a hajó teljes kiszabadításához.

A panamai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonú konténerhajó erős szél hatására állt keresztbe egy héttel ezelőtt a csatorna egy szűk szakaszán, és beékelődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában