eredmény

2019.04.05. 22:22

Kiszabadult egy olasz férfi, akit 2016-ban hurcoltak el Szíriába

Bonyolult és kényes hírszerzési, nyomozási és diplomáciai művelet végrehajtásával sikerült elérni szabadon engedését.

Kiszabadult egy olasz férfi, akit 2016 áprilisában hurcoltak el és tartottak túszul Szíriában – jelentette be pénteken Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

Sergio Zanottit a családja szerint Törökország déli részén, a szíriai határ közelében fogták el három éve ismeretlen elkövetők.

A bresciai üzletember elrablásáról kevés információ látott napvilágot nem utolsósorban a kiszabadításán fáradozó olasz kormány erőfeszítései miatt.

„Egy bonyolult és kényes hírszerzési, nyomozási és diplomáciai művelet végrehajtásával ma sikerült elérni Sergio Zanotti szabadon engedését” – közölte Conte hivatala.

„Honfitársunk szemlátomást jó állapotban van, s néhány órán belül visszatér Olaszországba, Rómába” – tette hozzá a kormányfő.

Az állásfoglalás nem tartalmazott arra vonatkozó értesülést, hogy ki tartotta fogva a férfit, s miként sikerült biztosítani szabadulását.

Az olasz üzletembert elrablók két videót is közzétettek Zanottiról a fogva tartása idején. Az egyik felvételen két, maszkos fegyveres között volt látható térdepelve, ahogy egyenesen a kamerába néz. A hosszú szakállat viselő férfi az olasz kormányhoz fordult segítségért, hogy ne gyilkolják meg fogvatartói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában