Európai Parlament

2018.09.12. 10:26

Kormányszóvivő: Magyarország uniós támogatása nincs veszélyben

Csak Orbán Viktor részéről volt logikus okfejtés a keddi Sargentini-jelentésről szóló vitában az Európai Parlamentben – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Hozzátette: nincs realitása annak, hogy Magyarország uniós támogatása veszélybe kerüljön.

„Az európai forráselosztásnak semmilyen köze nincs a jelenlegi vitához. A szerződések elválasztják egymástól, egyéb más kérdésektől, az egy pontos algoritmus, egy pontos képlet alapján, hosszú alkufolyamat alapján kialakult rendszer, amely nem ízlésbeli vagy morális kérdések mentén, hanem kőkemény gazdasági érdekek, illetve tények alapján lett kiszámolva. Láttunk már a költségvetés kapcsán bizonyos kísérleteket, hogy ezt felpuhítsák. A mi felfogásunk szerint a szerződés alapján jogszerűen erre ma egyetlen európai testületnek, illetve politikusnak sincs lehetősége”

– fejtette ki Kovács Zoltán.

A Hír TV Magyarország élőben műsorának teljes beszélgetését itt tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában