Ne bántsd a magyart!

2018.10.08. 07:57

Kovács István: történelmi hibát követett el Ukrajna

Az ukrán kormány feláldozza az egyébként jó ukrán-magyar viszonyt, csak azért, mert konfliktusa van Oroszországgal – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója egy tévés beszélgetésben. Kovács István hozzátette: a kifogásolt törvények és intézkedések valójában az orosz kisebbség ellen irányulnak, ám azokkal a magyar, lengyel vagy bolgár kisebbség helyzete is romlik az országban.

A stratégiai igazgató szerint ezzel Ukrajna történelmi hibát követett el. Ukrajna, miután elidegenítette magát a kelettől, most nyugati szomszédjától is igyekszik minél távolabb kerülni, ezáltal olyan helyzetbe kerül, hogy az ország belátható időn belül fenntarthatatlan lesz – vélekedett Kovács István az Echo Tv Bayer show című műsorában.

Felidézte: keleti szomszédunk az iparának, a gazdaságának túlnyomó többségét elvesztette, és jelen pillanatban is pénzügyi lélegeztetőgépen van. Úgy látja, hogy

addig létezik Ukrajna államként, amíg az Amerikai Egyesült Államok és a nyugati világ úgy gondolja, hogy szükség van rá.

A stratégiai igazgató beszélt arról is, hogy ha a magyar állampolgárok jogait egy szomszédos ország elkezdi korlátozni, akkor a magyar kormánynak nincsen más választása, minthogy arányos válaszlépéseket adjon. Ukrajna nem ismerte fel, hogy az országnak érdeke a jó magyar-ukrán viszony, így nem megoldást keresett, hanem elkezdett gyűlöletet szítani a magyarokkal szemben – hangsúlyozta.

Hozzátette: bár a magyarokat nem kötelezi egy jogszabály sem arra, hogy bejelentsék, ha van magyar útlevelük is, mégis elkezdték őket listázni és a konzult is kiutasították. Ez teljesen jogtalan – szögezte le az elemző.

Kovács István szerint a kárpátaljai kisebbség elárulása az, hogy vannak olyan pártok, amelyek ezt a kérdést nem tartják nemzeti ügynek.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában