bűnügy

2019.07.03. 07:27

Letartóztatása előtt robbantotta fel magát egy bekerített terrorista

Más nem halt meg a tuniszi incidensben.

Felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi kedden Tuniszban, hogy elkerülje elfogását – közölték a hatóságok szerdára virradó éjjel, négy nappal a tunéziai fővárosban elkövetett öngyilkos merényletek után. A helyi média beszámolói szerint a gyanúsított azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében.

A terrorista a helyszínen életét vesztette, további áldozata azonban nem volt az incidensnek – közölte a belügyminisztérium.

Múlt csütörtökön gyors egymásutánban két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.

A támadásokra válaszul a tuniszi hatságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és rajtaütéseikben szombatig 25, terrorizmussal gyanúsított személyt vettek őrizetbe.

Tunézia az elmúlt években szélsőséges támadások egész sorát élte meg, s ezek legtöbbjének elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Az észak-afrikai országra széles körben úgy tekintenek, mint amely a 2010-11-ben lezajlott, úgynevezett arab tavasz egyetlen demokratikus sikertörténetévé vált, ugyanakkor válságba került a gazdaság lelassulása és a szociális hátterű tiltakozások miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában