azonnal léptek

2019.08.09. 13:50

Letartóztattak egy lövöldözésre készülő kamaszt

A 13 éves floridai fiú a Facebookon beszélte meg egy társával, hogy készen áll az akcióra.

Egy képet posztolt magáról, ami alá érdekes szöveget írt, erre reagált egy kommentelő, amiből kiderült, hogy készen áll a merényletre. Azonnal elkapták a flordiai rendőrök. Tegnap tartóztatták le a Newsweek szerint.

A fiú két hónappal ezelőtt a Facebookra posztolt egy képet. A fotón a kezében egy táskát tart. Olyan szöveget írt alá, amelyből kiderül, hogy a lövést gyakorolja. Azt írta: Lássuk, el tudom-e sütni a pisztolyt a bal kezemmel.

Egy kommentelő most szólt hozzá a képhez, azt írta, lássuk, tudnánk-e lövöldözni mi ketten az iskolában.

Erre válaszolt a 13 éves, hogy készen állok, csináljuk – idézte a gyerek szavait a Newsweek.

A floridai rendőrök is olvasták ezt a beszélgetést, ezért úgy döntöttek, hogy megakadályozzák, hogy a gyerekek valóra váltsák amiről beszélgettek.

Bár a beszélgetés önmagában nem bizonyítja, hogy meg is tervezték a támadást, és valóban lövöldözni akartak, mivel az Egyesült Államokban gyakoriak az iskolai merényletek, a 13 éves kisfiút is komolyan vették.

Megkeresték a fiút és le is tartóztatták őt. A gyereket ugyan nem nevezték meg, de az kiderült, hogy a Swift Creek Middle Iskola diákja a mindössze 200 fős, flordiai Tallahassee-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában