Ország-világ

2020.10.02. 21:20

Levélben gratulált Orbán Viktor Giorgia Meloninak

Az olasz politikust hétfőn az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű európai pártcsalád elnökének választották.

Egy Facebook-posztban köszönte meg Giorgia Meloni Orbán Viktornak azt a levelet, amelyben a magyar miniszterelnök kifejezi gratulációját a jobboldali olasz politikus felé, miután hétfőn az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű európai pártcsalád elnökének választották – írja a Magyar Nemzet.

A bevándorlásellenes Olasz Testvérek (FdI) elnöknője pénteki posztjában azt üzente Orbán Viktornak:

Dolgozzunk együtt egy olyan Európáért, amely képes megvédeni identitását és szembenézni a jövőbeli kihívásokkal.

A magyar kormányfő a gratulációs levelében úgy fogalmazott: jelenlegi nyugtalanító időszakban, amikor a világnak súlyos gazdasági, politikai és morális válsággal kell szembenéznie, Európának egységre, gyakorlatias gondolkodásra és bátor harcosokra van szüksége.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta:

Olaszországnak szilárd jobbközép szövetségre van szüksége, amely megvédi az országot a migrációs hullámtól, és a hagyományos családi értékek védelmén és a keresztény kultúra megőrzésén munkálkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában