Szerencsétlenség

2020.05.18. 09:06

Lezuhant a kanadai légierő egyik légiakrobata repülőgépe

Lezuhant helyi idő szerint vasárnap a kanadai Brit Kolumbiában a kanadai légierő Snowbird nevű légiakrobata kötelékének egyik repülőgépe – erősítette meg az ottawai védelmi minisztérium.

A kanadai királyi légierő tájékoztatása szerint a repülő lakott területen ért földet. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Snowbird-osztag egyik tagja életét vesztette, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Twittere került ki egy videofelvétel vasárnap reggel, amelyen az látható, hogy a Snowbird-kötelék két gépe felszáll a kamloopsi bázisról. Az egyik ezt követően magasra emelkedik, átfordul, és a földnek csapódik. A felvételen az látszik, hogy egy ember katapultált a repülőgépből.

A Snowbird-kötelék országjárásra indult, hogy így tartsák a lelket a kanadaiakban a koronavírus-járvány idején.

A kötelék tavaly októberben is elveszített egy repülőgépet egy georgiai bemutatón, az Egyesült Államokban. A pilótának akkor sikerült katapultálnia, és kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában