szerencsétlenség

2019.07.01. 17:10

Lezuhant egy katonai helikopter Németországban

Lezuhant egy katonai helikopter hétfőn Németországban, Alsó-Szászország déli részén, Aerzennél, Hannovertől délnyugatra – tudatta a tűzoltóság.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset 13.45 órakor történt, és legalább egy ember, az egyik pilóta meghalt, továbbá egy ember súlyosan megsérült. A Bild című német tömeglap értesülése szerint egy kiképző helikoptert ért baleset, amely éppen mélyrepülési gyakorlatot végzett. A baleset okát egyelőre nem tudni. A Die Welt című konzervatív lap honlapja pedig azt írja, hogy egy Airbus H-135 típusú helikopter járt szerencsétlenül.

A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A helikopter erdős vidéken csapódott a földbe, és a baleset miatt tűz ütött ki, amelyet a tűzoltók jelenleg is igyekeznek eloltani.

A katasztrófa helyszínétől mintegy 30 kilométerre fekszik a német Nemzetközi Helikopterpilóta-képző Központ.

A múlt héten a német légierő két Eurofighter típusú repülőgépe ütközött össze gyakorló repülés közben, és a balesetben az egyik pilóta életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában