Járvány

2020.03.01. 20:06

Luxemburgba is bejutott a kórokozó Olaszországból

A fertőzés egy szemklinikán kezdett terjedni, amelynek egyik orvosa, egy 40 éves férfi Olaszországban üdült.

Luxemburgba is bejutott a Vuhanból indult új koronavírus, amelyet egy Olaszországból érkező, 40 éves férfi hurcolt be a nyugat-európai országba – közölte Paulette Lenert luxemburgi egészségügyi miniszter.

A férfi a belgiumi Charleroi repülőterére érkezett Olaszországból, és onnan utazott Luxemburgba.

Németországban vasárnap 66-ról 117-re emelkedett a fertőzöttek száma. Finnországban már kettővel több, öt fertőzöttről tudnak. A szomszédos Svédországban 14, Dániában 3 beteg van. Norvégiában 17 megbetegedésről tudnak.

A fertőzés egy szemklinikán kezdett terjedni, amelynek egyik orvosa Olaszországban üdült. A hatóságok elkezdték felkutatni azokat, akikkel kapcsolatba kerülhetett, miután hazaért.

Olaszországban egy nap alatt 40 százalékkal ugrott meg a megbetegedések száma, és már csaknem 1600 fertőzöttje van a COVID-19-nek, 34 ember pedig belehalt a betegségbe.

Európán kívül a Dominikai Köztársaságban, a Karib-térségben is megjelent a vírus; szintén Olaszországból érkező turista szervezetében mutatták ki a kórokozót. A 62 éves férfit elkülönítették, állapota stabil.

Iránban az egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 978-ra emelkedett a fertőzöttek száma, és 54 ember halt meg a betegség következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában