A notre-dame tragédiája

2019.04.16. 15:36

Magyar szemtanúkat szólaltatott meg a V4 Hírügynökség

Láttuk a hatalmas lángokat, nagyon megrázó látvány volt, nem lehetett könnyek nélkül kibírni – mondta egyikük.

Szívszorító látvány fogadott a lángoló Notre Dame közelében egy magyar párt, akik a V4-nek azt mondták, sokkolta a helyieket és a turistákat a tragédia. Éppen egy nappal a tűz előtt voltak a Notre Dame-ban.

,,A metróból jöttünk ki, amikor a barátom egy hatalmas, sárga füstfelhőt látott. Teljesen megdöbbentette az embereket a látvány, nem lehetett tudni, hogy mi történt. Látszott, hogy komoly baj van, éppen ezért mindenki elkezdett telefonálni, az emberek a rokonaikat hívták” – kezdte beszámolóját Cser Anikó Panni, aki éppen a francia fővárosban kirándult barátjával, amikor kigyulladt a katedrális.

Azt mondta,

még mielőtt az első hírek megjelentek volna az interneten, szemtanúk kezdték megosztani a fotókat és a hírt, hogy lángokban áll a Notre Dame.

,,Rengetegen lettek az utcán, több tízezres tömeg gyűlt össze pár perc alatt. Főként a hidakra mentek fel, ahonnan nagyon jól lehet látni a katedrálist. Kinyitották az éttermek ajtajait, a tévéket átkapcsolták a hírcsatornákra” – folytatta a magyar szemtanú.

,,Láttuk a hatalmas lángokat, nagyon megrázó látvány volt,

nem lehetett könnyek nélkül kibírni.

Főleg azt, ahogy a helyiek ezt viselték. Azt lehetett látni, hogy térden állva imádkoznak, közösen énekelnek, mindenki fohászkodott, hogy ez a tragédia ne legyen még komolyabb, minél előbb sikerüljön a tüzet eloltani. Nagyon megrázó volt a tömegben állni, nagyon nagy csönd volt. Sokkoltak az események, a csendben, a szirénákat lehetett csak hallani, tűzoltóautók, rendőrautók közlekedtek, helikopter körözött a levegőben” – írta le a Notre-Dame környékén történteket Cser Anikó Panni.

Arról is beszélt még, hogy a sűrű és hatalmas füst ellenére, a füst szagát nem lehetett érezni a környéken. Borzasztóan megrendítette, nemcsak a helyieket, a turistákat is a tűz, mindenki

sírva nézte, ahogy a lángok elpusztítják a tetőt.

Ők pont egy nappal a tűz előtt, vasárnap este voltak misén a Notre Dame-ban, ezért őket is megrázta a tragédia.

Borítókép: v4na.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában