Ország-világ

2020.11.13. 13:39

Magyarország ezután sem enged zsarolásnak, megvédi a házasság intézményét

A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot, vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és azok társadalomban betöltött kiemelt szerepét.

Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget – jelentette ki közösségi oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter hozzátette:

„Visszautasítjuk, hogy a családok és a házasság legmagasabb szintű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa.”

„Megdöbbentőnek tartjuk továbbá – folytatta Varga Judit -, hogy a világjárvány második hulláma idején, Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa a tegnapi napon a tavaszihoz hasonló módon ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta. Tette ezt annak ellenére, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a most elfogatott törvényt a magyar ellenzéki pártok is támogatták. A magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása” – jelentette ki a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában