fokozatváltás

2019.12.17. 11:26

Magyarország újabb lépést tesz felsőoktatása nemzetköziesítéséért

A kínai Fudan Egyetem kampuszt létesít az országban – mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A „fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégia 2014-es bevezetése óta megduplázódott,

37 ezerre nőtt a külföldi hallgatok száma Magyarországon, amely tovább bővül majd a Fudan Egyetem magyarországi kampusza révén

- fűzte hozzá az M1 csatornán.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy más országokhoz képest a kínai egyetemeknek sokkal intenzívebb a kapcsolata a gazdasági szférával, ezért minden olyan tudományos eredmény, amelyet munkájuk során elérnek, sokkal hamarabb termékké válik. A Fudan Egyetem ezen a téren is tudja majd segíteni a magyar felsőoktatást – jegyezte meg.

Bódis József elmondta:

a Fudan Egyetem a világ 40. legjobb felsőoktatási intézménye a nemzetközi rangsor, a QS World University Ranking szerint.

A nagymúltú, 1905-ben alapított egyetem 4500 oktatója és több mint 30 ezer hallgatója komoly tudományos eredményeket ér el – fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem és Fudan Egyetem között már létrejött egy duális képzési program, amely új minőségében tud megjelenni, ha az egyetem kampuszt hoz létre Magyarországon.

A magyarországi kampusz alapításának egyetértési nyilatkozatát Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Hszü Ning-seng, a Fudan Egyetem elnöke írta alá hétfőn Sanghajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában