a legmelegebb évet is zárhatják

2017.12.17. 15:44

Megdőlt a moszkvai melegrekord

A mérések kezdete óta először érte el a hőmérséklet a plusz 8 fokot december 17-én Moszkvában – közölte az Interfax hírügynökséggel vasárnap Roman Vilfand, az Oroszországi Föderáció Hidrometeorológiai Kutatóközpontjának igazgatója.

Vilfand szerint az orosz fővárosban 11 fokkal van melegebb az ilyenkor megszokottnál, ami az április közepi időjárásnak felel meg. Az eddigi melegrekord ezen a napon 6,4 fok volt.

Az elkövetkező napokban a legmagasabb napi hőmérséklet fagypont köré süllyedhet, ám az előrejelzések szerint a szokatlanul enyhe, esős tél december 25-ig is eltarthat majd Moszkvában. Az anomáliát egy, a Földközi-tenger felől érkezett meleg légáramlat okozta.

Oroszországban 138 éve rögzítik a meteorológiai adatokat. December elején Vilfand kijelentette, hogy az eddigi adatok alapján a távozó, 2017-es esztendő lehet a legmelegebb év ebben az országban a mérések kezdete óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában