Ország-világ

2020.10.11. 22:08

Megérkeztek az időközi önkormányzati választások eredményei

Cirákon, Császlón, Hövejen és Leveleken is a szavazóurnákhoz járultak vasárnap.

Turóczyné Székely Anita (független) a szabolcsi Levelek új polgármestere

Az egyedüli jelöltként induló Turóczyné Székely Anita (független) lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek polgármestere a vasárnap tartott időközi választáson.

Spisák Ildikó, a levelek-besenyődi közös önkormányzati hivatal jegyzője elmondta, hogy a 2398 választásra jogosultból 478 adták le voksukat, érvényesen 436-an szavaztak.

A jelölt megválasztásához egyetlen érvényes szavazat is elegendő lett volna.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni a Nyíregyháza melletti községben, mert a Leveleket eddig vezető Borsodi László (Fidesz-KDNP) július végén indokolás nélkül lemondott posztjáról. Lemondása után alpolgármesterként a községben háziorvosként praktizáló Turóczyné Székely Anita irányította a települést, akit a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben képviselővé választottak.

Kanyó József György (független) nyerte az időközi polgármester-választást Császlón

Kanyó József Györgyöt (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császlón közölte a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője. A településen képviselőket is választottak, a négy mandátumért tizenegyen indultak.

Nadimovné Adorján Ildikó tájékoztatása szerint a 309 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 190-en adták le voksukat, az érvényes szavazatok száma 187 volt.

A három polgármester-jelölt közül Kanyó József György 169, a szintén független Ujhelyi László 18 voksot kapott, míg Nagy István Bélára, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem adtak le szavazatot.

A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre tizenegy jelölt pályázott.

A választást azért kell megtartani a magyar-román határ közelében fekvő községben, mert Tóth Sándor (független) polgármester vezette testület július 21-én feloszlásáról döntött.

Vargáné Molnár Zsuzsanna lett Hövej polgármestere

Két független jelölt közül Vargáné Molnár Zsuzsannát választották meg a Győr-Moson-Sopron megyei Hövej polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson tájékoztatott a helyi választási iroda vezetője.

Pintér Orsolya közlése szerint a névjegyzékben szereplő 307 választópolgárból 232-en jelentek meg, 228-an érvényes szavazatot adtak le. Vargáné Molnár Zsuzsanna 146, a korábbi településvezető, Horváth Istvánné 82 szavazatot kapott.

A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre nyolc jelölt pályázott. Az időközi választást azért tartották, mert a képviselő-testület július 2-án kimondta feloszlását.

Tóth Sándor Józsefet (független) választották Cirák polgármesterévé

Tóth Sándor Józsefet (független) választották a Győr-Moson-Sopron megyei Cirák polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson közölte a helyi választási iroda vezetője.

Pásztor Katalin tájékoztatása szerint a névjegyzékben szereplő 452 választópolgárból 295-en jelentek meg, egy szavazat érvénytelen volt. A korábbi településvezető, Tóth Sándor József 157, a szintén független Béres József 137 érvényes szavazatot kapott. A községben vasárnap képviselő-választást is tartottak, a négy képviselői helyre hét jelölt pályázott. Az időközi választást azért tartották, mert a képviselő-testület korábban kimondta feloszlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában