szerencsétlenség

2019.09.03. 12:29

Megtalálták a Dél-Kalifornia partjainál leégett hajó több utasának holttestét

A megtalált holttestekből 20-at már felszínre hoztak, ötöt még nem tudtak a veszélyes körülmények miatt, kilenc embert pedig még mindig keresnek.

Mentőbúvárok megtalálták a Dél-Kalifornia partjainál leégett kirándulóhajó 25 utasának holttestét, kilenc embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, és kutatnak utánuk – közölte helyi idő szerint hétfő este Matthew Kroll, az amerikai parti őrség egyik parancsnoka.

A kirándulóhajó 39 emberrel a fedélzetén hétfő hajnalban gyulladt ki a Los Angelestől 140 kilométerre lévő Santa Cruz szigetnél. A 34 utast álmában érte a tűz, a fedélzeten lévő ötfős legénység viszont ébren volt, ők a tengerbe ugrottak, és egy másik hajó kimentette őket.

A megtalált holttestekből 20-at már felszínre hoztak, ötöt még nem tudtak a veszélyes körülmények miatt. Utóbbiak a parttól mintegy 20 méterre lévő, felfordult hajótest alatt vannak. Jelenleg apály van a tengeren, és a visszahúzódó víz folyamatosan mozgatja a hajótestet – mondta egy másik parancsnok, Monica Rochester.

A hajótulajdonos korábbi közlése szerint a 20 méter hosszú, Conception nevű hajó szombaton hajnalban hajózott ki Santa Barbarából, hogy utasai búvárkodhassanak a közeli szigeteknél, és hétfőn – amely az Egyesült Államokban munkaszüneti nap volt – késő délután kellett volna visszatérnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában