Ország-világ

2021.05.11. 19:30

Menczer: a WHO kimondta, hogy a Sinopharm-vakcina az időseket is védi (videó)

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimondta, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az időseket is védi – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Kis Lászlóné ápolónő (j) beolt egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Menczer Tamás azt mondta, a WHO kedden kiadta a Sinopharm-vakcinára vonatkozó részletes ajánlásokat. Ebben az áll, hogy

a jelenleg rendelkezésre álló adatokra építve, azok alapján a WHO ajánlja a vakcina használatát a 60 év felettieknél is.

Az ajánlásban az szerepel: nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen hatna az időseknél és a fiataloknál – közölte az államtitkár.

Emlékeztetett, a WHO döntése május 7-én született meg arról, hogy a Sinopharm vakcinája hatásos és biztonságos.

Borítókép: Kis Lászlóné ápolónő (j) beolt egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában