Allah Akbart kiáltott

2020.04.04. 17:10

Kenyérért sorba álló embereket gyilkolt a menedékkérő migráns

A szemtanúk szerint a késelő egy szudáni menedékkérő, aki Allahu Akbart kiáltozva támadt áldozataira.

Muszlim terrortámadásnak tűnő gyilkosság volt Franciaországban, szombat délelőtt. A BFM TV beszámolóiból egyértelműen ez derül ki, az AFP közzétette, hogy egy szudáni férfi a gyilkos – számol be az Origo.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nemrégen menedékkérelmet adott be a migráns.

Romans-sur-Isere főutcáján, a belvárosban egy szudáni migráns találomra járókelőket kezdett a késével szurkálni. Két embert megölt, egy harmadikat életveszélyesen megsebesített – írja az Origo.

A migráns harminc év körüli, a szemtanúk szerint.

A France Bleu információi szerint a Lyonhoz tartozó terrorelhárító csoport már ott van a kisvárosban. Ez végképp azt az erős feltételezést erősíti, hogy terrortámadásnak minősíthető gyilkosságokról van szó.

A Le Figaro egy tanúra hivatkozva azt írja, hogy Allah Akbart kiabált a gyilkos. Szintén a France Bleu információihoz tartozik, hogy kenyérért sorban álló embereket támadott meg és ölt meg a szudáni migráns.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint nagyon sok, összesen 9 embert szúrt meg a migráns. Két embert meggyilkolt, heten megsérültek, de egyikük közülük életveszélyben van. A BFM TV szerint az életveszélyes sérült mellett még négy ember sérülése súlyos.

Szintén a BFM TV már késő délutáni információi szerint a gyilkos hangosan könyörgött a rendőröknek, hogy lőjék agyon. Nem tették, elfogták, de közben a szudáni férfi megsérült.

Az ügyet a Nemzeti Terrorizmus Elleni Ügyészség a valence-i ügyészséggel közösen vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában